- 3 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 yumurta,
- Yarım tatlı kaşığı tuz,
- Yeterince ılık su,
İÇİNİN MALZEMESİ:
- 250 gr kıyma,
- 1 orta boy soğan,
- Tuz, karabiber, maydanoz,
- Yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
- Yukarıdaki malzemelere ılık su ilave edilerek yoğurulur, orta kıvamda hamur elde edilir.
- Cevizden biraz büyük parçalara ayrılır ve üzerleri ıslak bez örtülerek dinlendirilir.
- Soğan rendelenir buna kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edilerek karıştırılır.
- Dinlendirilen bezeler yaklaşık 20 cm çapında daireler şeklinde açılır. Her dairenin yarısına hazırlanan içten ince bir tabaka halinde sürülür.
- Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafa kapatılır, yarım ay şekline gelen hamurun kenarları tabak veya tırtıklı kesme aleti ile kesilir. (Eliniz ile de bastırarak kenarlarını yapıştırabilirsiniz.)
- Hazırlanan börekler kızdırılmış bol yağda her iki tarafı açık pembeleşecek şekilde kızartılır.
Afiyet olsun...
KISA NOT:
- Harcı biraz sulu olursa daha lezzetli olur. Bu nedenle harca suyu birden ilave etmek yerine, kullandıkça, suyun azaldığını gördükçe su eklenirse daha iyi olacaktır.
- Bezeler açılırken bir birine yapışmaması için unlanarak açılır. Fazla yağ çekmemesi için börekleri kızartmak için elinize aldığınızda mümkün olduğu kadar unlar silkelenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder