13 Ağustos 2010

Çiğ Börek Tarifi

MALZEMELER:
  • 3 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 yumurta,
  • Yarım tatlı kaşığı tuz,
  • Yeterince ılık su,
İÇİNİN MALZEMESİ:
  • 250 gr kıyma,
  • 1 orta boy soğan,
  • Tuz, karabiber, maydanoz,
  • Yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
  1. Yukarıdaki malzemelere ılık su ilave edilerek yoğurulur, orta kıvamda hamur elde edilir. 
  2. Cevizden biraz büyük parçalara ayrılır ve  üzerleri ıslak bez örtülerek dinlendirilir.
  3. Soğan rendelenir buna kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edilerek karıştırılır.
  4. Dinlendirilen bezeler yaklaşık 20 cm çapında daireler şeklinde açılır. Her dairenin yarısına hazırlanan içten ince bir tabaka halinde sürülür. 
  5. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafa kapatılır, yarım ay şekline gelen hamurun kenarları tabak veya tırtıklı kesme aleti ile kesilir. (Eliniz ile de bastırarak kenarlarını yapıştırabilirsiniz.)
  6. Hazırlanan börekler kızdırılmış bol yağda her iki tarafı açık pembeleşecek şekilde kızartılır.
Afiyet olsun...

KISA NOT:
  1. Harcı biraz sulu olursa daha lezzetli olur. Bu nedenle harca suyu birden ilave etmek yerine, kullandıkça, suyun azaldığını gördükçe  su eklenirse daha iyi olacaktır.
  2. Bezeler açılırken bir birine yapışmaması için unlanarak açılır. Fazla yağ çekmemesi için börekleri kızartmak için elinize aldığınızda mümkün olduğu kadar unlar silkelenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...