- Domatesler yıkanır kabuklarının kolay soyulması için kaynar suda biraz bekletilir. Hemen soğuk suya tutulur kabukları soyulur.
- Domatesleri: Doğrayabilirsiniz, robottan geçirebilirsiniz veya rendeleyebilirsiniz. Ben doğrayarak yapıyorum.
- Doğranmış domatesler uygun büyüklükteki bir tencereye konulur. Bir miktar tuz atılır 10 dakika kadar kaynatılır.
- Kavanozlar yüksek ısıda bulaşık makinesinde yıkanır, kuruması beklenir. (kapakları eski ise yeni kapak kullanılır)
- Kaynayan domatesler kavanozlara doldurulur, kapakları sıkıca kapatılır, temiz bir havlu veya kağıt havlu üzerine ters olarak dizilir. ( ağızları aşağıda olacak şekilde) Bir gece bekletilir.
- Ertesi gün kapakları kontrol edilir. Kapakları bombeleşmemiş olacak ( dışa doğru şişme). Büyük ihtimalle sorun olmaz güvenin bana:)
- Uygun varsa serin karanlık yerde buzdolabı dışında muhafaza edilir. Kullanmak için açtığınızda kalanı buzdolabında muhafaza edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder