06 Ağustos 2010

PIRASALI BÖREK TARİFİ


Bu pırasalı böreğin tarifi yine kardeşim  Sevilay dan. Sizlere daha önce de  bahsettiğim gibi zaman zaman nefis tariflerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Ellerine sağlık devamını bekliyorum...

MALZEMELER:
  • 6 adet yufka,
  • 1 kg pırasa,
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Arasına sürülecek sos malzemesi:
  • 3 yumurta,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt,
YAPILIŞI:
  1. Pırasalar yeşil sapları fazla kalmayacak şekilde kesilir, ince ince doğranır. zeytinyağında suyu çekinceye kadar kavrulur. Ocaktan alınır kimyon ilave edilip  karıştırılır soğumaya bırakılır.
  2. 3 yumurta, zeytinyağı ve süt çırpılarak yufkalara sürülecek sos hazırlanır.
  3. Üç yufka yağlanmış fırın tepsisine ayrı ayrı sığacak şekilde kırışık yayılarak serilir, aralarına hazırlanan sostan sürülür. Üzerine pırasa ile hazırladığımız börek içi eşit şekilde yayılır. kaşar peyniri rendesi serpilir.
  4. Kalan üç yufka yine kırışık şekilde aralarına harç sürülerek tepsiye serilir. Üzerine kalan sos dökülür dilimlenir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...