14 Eylül 2010

HALUJA ( ÇERKEZ YEMEĞİ)

HALUJA

MALZEMELER:
  • 500 gr un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Ilık su,
İç malzemesi:
  1. 1 kg patates, (haşlanıp ezilmiş)
  2. 1 adet kuru soğan,
  3. Yarım çay bardağı zeytin yağı,
  4. Pul biber, karabiber, tuz,
Sos malzemesi:
  1. Tereyağı ve pul biber,
  2. Sarımsaklı yoğurt,

YAPILIŞI:
  1.  Un ve tuz karıştırılır, ılık su azar azar eklenerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapılır. Hamurun üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirilir.
  2. Tavada yemeklik doğranmış kuru soğan, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur. Ezilmiş patatesler, tuz ve pul biber eklenerek biraz daha kavrulur.
  3. Dinlendirilmiş hamur 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) açılır. Su bardağı ile yuvarlak daireler kesilir.
  4. Dairelerin içine patatesli içten konulur. Dairelerin  iki ucu birleştirilir, küçük pililer yapılarak kapatılır. Sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz, kıvırabilirsiniz de (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.) halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
  5. Derin bir tencereye 2-3 litre su ve tuz koyarak kaynatılır. Halujlar arasıra tahta kaşıkla karıştırılarak haşlanır. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen halujlar kevgirle sudan alınır.
  6. Sos için tereyağı eritilir pul biberle karıştırılır. Servis tabağındaki halujlara dökülerek sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bakalim Ne Zamandir canim istiyordu Sanirim yarin yiyicem afiyetle..;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...