15 Kasım 2010

Falafel Tarifi ( Lübnan Mutfağı)


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 küçük soğan,
  • 7-8 da   maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş, doğranmış, veya 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 1 tatlı kaşığı kimyoın,
  • Kızartmak için sıvıyağ,
YAPILIŞI:
  1. Nohut ve doğranmış soğanlar mutfak robotuna koyulur. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyon eklenir. Püre haline gelmeden ezilir.
  2. Kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı un eklenir robot çalıştırılır.. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklenir. Karışım bir kaba alınır, üzeri kapatılır, buzdolabında birkaç saat bekletilir.
  3. Köfte harcından küçük parçalar koparılır yuvarlanır. Kızgın yağda kızartılır, kızaran köfteler kağıt havlunun üzerine alınır. 
  4. Tabbule salatası, humus, cacık ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...