22 Kasım 2010

Turp Otu Salatası (Ege Mutfağından)



MALZEMELER:
  • 1/2 kg turp otu,
  • 1 limon suyu,
  • 3 diş sarımsak,
  • Sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
  1. Sert dallarını ayırdıktan sonra yaprakları sıyrılır, taze dalları koparılır. Bol suda iyice yıkanır, 6-7 cm uzunluğunda parçalanır.
  2. Kaynayan tuzlu suda haşlayabilirsiniz. ama ben buharda 10 dakika haşladım.
  3. Haşlandıktan sonra soğutulur. Tuz ile dövülmüş sarımsak, sızma zeytin yağı ve limon suyu ayrı bir kap içinde karıştırılır turp otunun üzerine dökülür, karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri, birkaç zeytin konularak süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...