MALZEMELER:
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 1 demet maydanoz,
- 1 demet taze nane,
- 6-7 adet yeşil soğan,
- 2 adet limon suyu,
- 2 adet domates,
- 2 adet salatalık,
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
- Tuz,
- Marul,
YAPILIŞI:
- Bulgur bir kaba alınır, üzerini geçecek kadar soğuk su konulur yarım saat bekletilir. Suyun tamamını çekmezse eleğe alıp süzdürülür.
- İnce doğranmış soğan, maydanoz ve nane ilave edilir. Limon suyu, zeytinyağı, tuz eklenir karıştırılır.
- Soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış domatesler küçük doğranır, salatalıklar küp küp kesilir salataya eklenir, karıştırılır.
- Marul yaprakları yerleştirdiğimiz servis tabağının içine alınır ve servis yapılır.( 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılırsa tadı daha güzel olur. )
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder