MALZEMELER:
- 1,5 çay bardağı pirinç,
- 1,5-2 su bardağı şeker,
- 7 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 yemek kaşığı safran,
- 1 çay kaşığı zerdeçal,
- Üzerini süslemek için: çam fıstığı, nar, hindistan cevizi, kuş üzümü
YAPILIŞI:
- Pirinçler 7 su bardağı su ile haşlanır.
- Nişasta yarım su bardağı su ile ezilir, bekletilir,
- Safran ve zerdeçal yarım su bardağı kaynar su içinde bekletilir.
- Pirinçler haşlandıktan sonra şeker konulur 10 dakika kadar kaynatılır. ( Fazla tatlı sevmediğim için ben 1,5 bardak şeker koydum)
- Sıcak suda eritilmiş safran ve zerdeçal süzgeç yardımıyla süzülerek ilave edilir, kaynatmaya devam edilir. Suda ezilmiş nişasta yavaş yavaş ilave edilir ve aynı zamanda karıştırılır. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. kaselere doldurulur. İstenilen malzemeler ile süslenir
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder