13 Kasım 2010

Zerde Tarifi

MALZEMELER:
  • 1,5 çay bardağı pirinç,
  • 1,5-2 su bardağı şeker,
  • 7 su bardağı  su,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 yemek kaşığı safran,
  • 1 çay kaşığı zerdeçal,
  • Üzerini süslemek için: çam fıstığı, nar, hindistan cevizi, kuş üzümü
YAPILIŞI:
  1. Pirinçler 7 su bardağı su ile haşlanır.
  2. Nişasta yarım su bardağı su ile ezilir, bekletilir,
  3. Safran ve zerdeçal yarım su bardağı kaynar su içinde bekletilir.
  4. Pirinçler haşlandıktan sonra şeker konulur 10 dakika kadar kaynatılır. ( Fazla tatlı sevmediğim için ben 1,5 bardak şeker koydum)
  5. Sıcak suda eritilmiş safran ve zerdeçal süzgeç yardımıyla süzülerek ilave edilir, kaynatmaya devam edilir. Suda ezilmiş nişasta yavaş yavaş ilave edilir ve aynı zamanda karıştırılır. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. kaselere doldurulur. İstenilen malzemeler ile süslenir
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...