12 Kasım 2010

Tavuklu ve Mantarlı Quesadilla ( Meksika Böreği)

MALZEMELER:
  • 3 adet tortilla, (ince, yassı yuvarlak lavaş)
  • 200 gr mantar,
  • 200 gr tavuk göğüs eti,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz, karabiber,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • Bir avuç maydanoz,
  • Kaşar peyniri rendesi,,
YAPILIŞI:
  1. Soğanlar yarım halka şeklinde piyazlık doğranır, sarımsaklar rendelenir veya ezilir. Zeytinyağında soğanlar ölünceye kadar birlikte kavurulur,
  2. İnce dilimlenmiş mantar ve küçük doğranmış tavuk eti ilave edilir, önce kapak kapalı olarak, sonra açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve köri baharatı eklenir. Piştikten sonra  karabiber ve doğranmış maydanoz ilave edilir.
  3. Tortillanın sığacağı yapışmaz tava ısıtılır, hafif yağlanır.
  4. Tavaya bir adet totilla alıp üzerine kaşar rendesi serpilir, tavuklu harcın yarısı kenarlardan taşmayacak şekilde yayılır, üzerine tekrar kaşar rendesi serpilir, ikinci tortilla üzerine kapatılır. 
  5. Harcın kalan yarısı aynı şekilde yayılır, kaşar peyniri rendesi serpilir, son tortilla üzerine kapatılır.
  6. Pişirirken eliniz ile hafif bastırarak eriyen peynirin tortillaya yapışması sağlanır. Altta kalan tortilla kızardığında bir tabak yardımıyla Quesadillayı alt üst ederek diğer tarafı da kızartılır.
  7. Pizza dilimler gibi dilimlenip servis yapılır.
  8. Salatalar, çorbalar ve patates kızartması ile sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...