MALZEMELER:
- 1 küçük boy karnabahar,
- 2 yumurta,
- 4 yemek kaşığı un,
- 1/2 su bardağı süt veya su,
- Kızartmak için sıvı yağ,
Sos malzemesi:
- 1/2 kg yoğurt,
- 4 diş sarımsak,
- Tuz,
YAPILIŞI:
- Karnabaharın sert olan kısımları kesilir ve küçük dallara ayrılır. Tuzlu su ile yaklaşık 7-8 dakika haşlanır, suyu süzülür. Fazla yumuşamamasına dikkat edilir.
- Tuz ile dövülmüş sarımsak, yoğurt ile karıştırılır.
- Yumurta, süt ve un iyice çırpılır. Haşlanmış karnabaharlar bu bulamaca batırılır, kızgın yağda kızartılır. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder