MALZEMELER:
- 100 gr soğuk margarin,
- 2 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- Yarım çay bardağı soğuk su, (gerekirse)
- Üzerine serpmek için kaşar peyniri rendesi,
Üzerinin Malzemeleri:
- 1/2 kg ıspanak,
- 1 adet soğan,
- 1 tahta kasığı zeytin yağı,
- Tuz, karabiber, beyaz peynir,
Beşamel Sos Malzemesi:
- 2 su bardağı süt,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1yemek kaşığı tepeleme un,
YAPILIŞI:
- Buzdolabında bekletilmiş soğuk margarin dilimlenir, un ve tuz ilave edilerek kum halini alıncaya kadar mıncıklanır. Yumurta ve yoğurt eklenir yoğurulur. Toparlanması için gerekirse çok az soğuk su eklenerek toparlanıncaya kadar yoğurulur. Hamur naylon strece sarılır buzdolabında 15- 20 dakika kadar bekletilir.
- Soğan zeytinyağında hafif kavrulur, yıkayıp doğranan ıspanaklar ilave edilir. Ispanaklar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve peynir eklenir.
- Yağ eritilir un ilave edilir, güzel koku çıkıncaya kadar kavrulur, süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir.
- Dolaptan çıkarılan hamur, yağlanmış tepsiye, tart kalıbına vaya küçük kalıplara yayılır. Kenarları yükseltilir. Üzerine önce ıspanak, sonra sos dökülerek yayılır. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirilir.
- Ilık veya soğuk dilimlenerek servis yapılır. Kahvaltıda, ikindi çayında veya konuklarınıza sunabileceğiniz nefis bir yemek.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder