MALZEMELER.
- 1 su bardağı şeker,
- 1/2 su bardağı yumuşak margarin,
- 1/2 su bardağı zeytinyağı,
- 3 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak),
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 5 su bardağı un,
YAPILIŞI:
- Un dışındaki malzemeler yoğurma kabının içinde iyice karıştırılır.
- Elenmiş un ilave edilir, orta yumuşaklıkta hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır avuç içinde yuvarlatılır ve hafif bastırılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, (arzuya göre şeker veya fıstık serpebilirsiniz) 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
NOT: Hamur merdane ile 1-1,5 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla kesilebilir. Bir tepsi kurabiyeyi bardak ile keserek yaptım. Üzerlerine şeker serptim. 40 adet kurabiye çıktı benim hamurumdan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder