24 Aralık 2010

Kestane Şekeri Tarifi

Malzemeler:
  • 1/2 kg kestane,
  • 2,5 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 1/2 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Kestanelerin kabukları çizilir 7-8 dakika kaynatılır. Kabukları soyulur.
  2. Şerbeti için su ile şeker kaynatılır, soyulmuş kestaneler içine alınır, çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.
  3. 1 gün şurubun içinde bekletilir. Sonra vanilya ilave edilir, yarım saat kadar hafif ateşte yeniden pişirilir.
Afiyet olsun...

NOT: Haşlanırken parçalanan kestaneleri küçük toplar veya kalıp haline getirip şekil verdikten sonra, üzerlerine çikolata eritip dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...