- 1 Litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Sütlaç yapılacak tencerede pirinç yıkanıp bir bardak kaynar su ilave edilir, kapağı kapalı kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Dibine yapışmaması için arada karıştırılır.
- Süt ve şeker konur 10 - 15 dakika pişirilir.
- Bu arada nişasta yarım bardak soğuk su ile geniş bir kasede karıştırılarak ezilir. Arada karıştırılır, nişastanın dibine çökmemesi için.
- Kaynayan sütlaçtan birkaç kepçe alınarak ezilen nişastaya eklenir karıştırılır. Sonra kaynamakta olan tencereye karıştırarak yavaş, yavaş dökülür.
- Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır, vanilya ilave edilir karıştırılır.
- Kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra istenirse dondurma ile veya tarçın serpilerek servis yapılır.
NOT: Fırında yapılmak istenirse nişastayı su ile ezerken 2 yumurta sarısı ilave edilir. Aynı şekilde pişirilir ocaktan alındıktan sonra ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılı. Sütlaçların üzeri kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
sütlacın geleneksel tadını bu taritte buldum .teşekkürler
YanıtlaSil