21 Aralık 2010

Sütlaç Tarifi ( fırında sütlaç)

MALZEMELER:
  • 1 Litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
  1. Sütlaç yapılacak tencerede pirinç yıkanıp bir bardak kaynar su ilave edilir, kapağı kapalı kısık ateşte   suyu çekinceye kadar pişirilir.  Dibine yapışmaması için arada karıştırılır.
  2. Süt ve şeker konur 10 - 15 dakika pişirilir.
  3. Bu arada nişasta yarım bardak soğuk su ile geniş bir kasede karıştırılarak  ezilir. Arada karıştırılır, nişastanın dibine çökmemesi için. 
  4.  Kaynayan sütlaçtan birkaç kepçe alınarak ezilen nişastaya eklenir karıştırılır. Sonra kaynamakta olan tencereye  karıştırarak yavaş, yavaş dökülür. 
  5. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır, vanilya ilave edilir karıştırılır.
  6.  Kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra istenirse dondurma ile  veya tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

NOT: Fırında yapılmak istenirse nişastayı su ile ezerken 2 yumurta sarısı ilave edilir. Aynı şekilde pişirilir ocaktan alındıktan sonra ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılı. Sütlaçların üzeri kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

1 yorum:

  1. sütlacın geleneksel tadını bu taritte buldum .teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...