08 Aralık 2010

Kırmızı Pancar Turşusu



MALZEMELER:
  • 1/2 kg kırmızı pancar,
  • 1,5 su bardağı yarı yarıya sirke ve haşlama suyu,
  • 5 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
YAPILIŞI:
  1. Pancarların sapları kesilir, iyice yıkanır, soyulur ikiye kesilir.  Düdüklü tencereye alınır üzerini kaplayacak kadar su eklenir, 10 dakika haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra pancarlar alınır. soğuduktan sonra yuvarlak dilimlenir, uygun bir kavanoza yerleştirilir.
  3. Tuzla dövülmüş sarımsak, su ( haşlama suyu) ve sirke ile karıştırılır pancarların üzerine dökülür. Kapak kapatılır. Buzdolabına alınır. 1 gün sonra kullanıma hazır olur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...