Daha önce tarifini verdiğim Karadeniz Pidesi nin hamuru ile yaptığım bir çörek.. Sadece yapılışını veriyorum.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır, her bir parça, unlu zeminde tepsi boyunca açılır. Karşılıklı kenarları şerit şerit kesilir.
Ortasına istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Burada kıymalı harcın üzerine kaşar dilimleri koydum.
Kesilen şeritler bir sağdan bir soldan olmak üzere saç örgüsü örer gibi biri birinin üzerine atılır. Fırın tepsisine aralıklı dizilir.
Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürülür, 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Dilimlenerek, çayın yanında sıcak veya ılık olarak servis yapılır
Afiyet olsun...
karadeniz pidesi
çok lezzetli görünüyor. denemek için sabırsızlanıyorum. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil