09 Ocak 2011

Buzluk Böreği

Malzemeler:
  • 3 adet yufka,
  • Yarım çay bardağı yoğurt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
İç Malzemesi:
  • 1 adet soğan,
  • 1 tahta kaşığı sıvı yağı,
  • 2-3 adet patates,
  • 1 yemek kaşığı kıyma,
  • Tuz ve baharat,
Yapılışı:
  1. Patatesler haşlanır veya rendelenir. Soğan ile kıyma kavrulduktan sonra patates, tuz ve istenilen baharatlar konularak kavrulur.
  2. 3 yufkanın üzerine yoğurt ve sıvı yağı karışımı sürülerek üst üste yayılır.
  3. Yufka önce dörde bölünür, daha sonra her parça tekrar üç e bölünür. İçlerine malzeme konularak sigara böreği gibi sarılır. Akşamdan buzluğa konulur.
  4. Ertesi gün veya pişirileceği zaman, yufkalar 1-2 dakika suya batırılır, sonra havluya çıkarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 dece fırında pişirilir.
  5. Sıcak, sıcak servis yapılır. Soğuyunca çıtırlığı azalabilir.
Afiyet olsun...
Not: İçini boş sarıp, yumurta sarısı sürdükten sonra, üzerlerini kesip, domates ve biber koyabilirsiniz.







patatesli dilim börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...