05 Ocak 2011

Pudingli Kurabiye (biskrem)


MALZEMELER:

Hamur Malzemesi:
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri,
  • 150 gr yumuşak margarin,
  • 1/2 su bardağı zeytin yağı, 
  • 3,5 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 adet yumurta,

İç Malzemesi:
  • 1 paket kakaolu puding,
  • 1,5 su bardağı süt ( 200 ml lik bardak)
Yapılışı:
  1. Margarin ve şekeri, birbirine yedirinceye kadar el ile karıştırılır. Yoğurt ve yumurta ilave edilir tekrar karıştırılır.
  2. 3 bardak un ( son yarım bardak un kontrollü koyulur), vanilya ve kabartma tozu eklenir, ele yapışmayan, yumuşak hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir.
  3. Puding 1,5 su bardağı süt ile pişirilir, soğutulur.
  4. Hamur avuç içinde açılır, ortasına  puding koyulur dışına taşırmadan kapatılır. Kapalı tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  5. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...

NOT: Kakaolu puding yerine, muzlu puding, marmelat veya çokokrem de koyulabilir

 
 
 
 
 
 
ıspanaklı kurabiye

1 yorum:

  1. amanın bu tarifte nerdeymiş.ben görmemişim. hafta sonu için kurabiye, kek tarifi arıyordum. tariften anlarım ben hoşuma gidip gitmeyeceğini. bu tarif güzel. yapacağım. yarın nasıl olduğunu yazarım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...