17 Nisan 2011

Sarmaşık Otu Kavurması ( ege mutfağı)


Bu günler sarmaşığın tam zamanı. Ege bölgesinin zengin ot çeşitlerinden birisidir sarmaşık otu. Biz severek yeriz. Biraz acı tadı ile lezzetli ve aynı zamanda faydalı bir ot. Kolesterol ve üreyi düşürür, vücuttaki ödemi atar.

Malzemeler:
  • 2 bağ sarmaşık otu,
  • 2 orta boy kuru soğan,
  • 3 yumurta,
  • 2 dilim bayat ekmek içi, arzu edilirse.
  • Tuz, karabiber,


Yapılışı:
  1. Tek tek sapları sert yere gelinceye kadar taze yerlerinden 3-4 cm lik boylarda kırılır. Yıkanır ve süzülür, ( acısının gitmesi için az su ile 5 dakika kadar haşlayabilirsiniz). Ben haşlamadan yaptım. Haşlama işleminin yerine bayat ekmek kullandım.
  2. İnce doğranan soğanlar zeytinyağında hafif kavrulur, sarmaşıklar eklenir, sarmaşıklar yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Ufalanmış bayat ekmekler eklenir karıştırılır.
  3. Üzerine yumurtalar kırılır, tuz ve karabiber ilave edilir karıştırılır. Yumurtalar pişince kavurmamız hazır hale gelir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...