15 Ağustos 2011

Vanilyalı Waffle Tarifi



Waffle sade yenilebileceği gibi, erimiş çikolata veya çikolata sosu, taze meyve, reçel ve dondurma gibi yiyeceklerle tüketebiliriz.
Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır.

Malzemeler:
  • 3 yumurta,
  • 375 ml süt,
  • 300 gr un,
  • 80 gr tereyağı,
  • 60 gr şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
Yapılışı:
  1. Yumurta, şeker ve margarini mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpın.
  2. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Hamura azar azar süt ile unu ekleyerek iyice çırpın. Sonra vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
  4. Isıtılmış waffle makinesini sıvı yağ ile yağlayın,  bir kepçe hamurdan dökerek altın sarısı rengini alana dek 5-6 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
  5. İsteğe göre üzerine sadece pudra şekeri serperek veya çikolata-meyve sosları, kivi, muz, fındık gibi arzu ettiğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.
    Genellikle tutulan malzemeler, Çilek, dondurma, muz, kivi, sütlü çikolata veya çikolata.
Afiyet olsun...


Hollanda Waffle'ı

4 yorum:

  1. ben waffle makinemi çok uzun kullanmadım maalesef artık nasıl yaparsam yapayım yapışıyor makineye.acaba nasıl bir çözüm bulmalıyım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim..Hafif yağladıktan sonra un serpmeyi deneyebilirsiniz. Kek kalıbında işe yarıyor. Banim waffle makinemin yüzeyi yapışmaz özellikte. Hollanda'dan almıştım...

    YanıtlaSil
  3. Tariflerinizi gramla değilde çorba kaşığı, bardak... gibi veremez misiniz. Siz bu işle profesyonel olarak ilgileniyorsunuz mutfak tartınız vardır ama olmayanlar için evdeki pratik şeylerden ölçü rica etsem :))

    YanıtlaSil
  4. En sağlıklı ölçü gr hesabı ile oluyor...her bütceye uygun mutfak tartıları var...her mutfakta bir tartı olmasının iyi olacağını düşünüyorum..su bardakları, yemek kaşıkları standart değiller..ölçüleri gr olarak verdiğim sayılı tarifim var...teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiğiniz için. uzun süredir bu konuya değinmek istiyordum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...