13 Mart 2012

Pudingli Kek (Donevella, Alman keki)


Bu keki arkadaşım Aynur'da yedim, çok beğendim.
Malzemeler:
  • 250 gr margarin(oldukça yumuşak)
  • 250 gr şeker,
  • 4 adet yumurta,
  • 500 gr un,
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 9 yemek kaşığı süt,
  • Vişne, 
  • Üzeri için çikolata,
Krema Malzemeleri;
  • 750 gr süt, 
  • 2 paket vanilyalı puding,
  • 200 gr ( margarin+ tereyağı karışımı),
Yapılışı:
  1. Pudingleri 750 gr süt ile pişirin ocaktan aldıktan sonra margarin ve tere yağını ilave edin ve çırparak soğutun. 
  2. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın.
  3. Şeker ile yumurtayı 7-8 dakika çırpın, yumuşak margarini ilave edip biraz daha çırpın. 
  4. Süt ve un karışımını ilave edin pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yağlanmış kare tepsiye hamurun yarısını gezdirerek dökün, 
  5. Kalan hamura kakaoyu ilave edin karıştırın tepsideki hamurun üzerine yayın. Vişne olduğunda belirli aralıklarla vişneleri dizin, 180 derece orta hararetli fırında pişirin. 
  6. Kek ılındıktan sonra üzerine  puding,  pudingin üstüne eritilmiş çikolata dökün.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...