10 Aralık 2012

fasulye piyazı


Özellikle et yemeklerinin yanında tercih edilen salata çeşitlerinden olan piyazın çok çeşitli yapılış şekilleri vardır. Ben en basit ve en çok rastladığımız fasulye piyazının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Siz arzu ederseniz haşlanmış yumurta, yeşil soğan, biber, domates v.b damak zevkinize göre istediğinizi ilave edebilirsiniz. Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
  • 1 su bardağı  kuru fasulye,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Maydanoz,
  • 1 adet limon,
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • Tuz, zeytin, 
Yapılışı;
  1. Fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün suyu dökülür taze su konulur haşlanır ve soğuması beklenir.
  2. Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır, tuz ile ovulur yıkanır, iyice süzülür. Fasulyeye ilave edilir.
  3. Tuz, limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir karıştırılır ve en son olarak ince doğranmış maydanoz ve zeytin ile süslenir servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bende zeytinli, sirkeli piyazi cok severim. Ellerinize saglik. Hediyeniz icin cok tesekkur ederim . Cok incesiniz. Mutlu yillar :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim Aslı'cım:)hediyenizi beğendiğinize çok memnun oldum, siz çok incesiniz, aileniz ve sevdikleriniz ile beraber sağlıklı, mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...