12 Ocak 2013

meyve soslu irmikli puding


Malzemeler;
  • 1 litre (5 su bardağı) süt,
  • 9 yemek kaşığı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Sos Malzemesi;
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 su bardağı meyve suyu,veya 1/2 su bardağı vişne reçeli (taneleri alınmış)suyu 2 su bardağına tamamlanır.
  • 2 yemek kaşığı şeker.
Yapılışı;
  1. Süt şeker ve irmik bir tencereye konulur, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır vanilya ve tereyağı ilave edilir iyice karıştırılır. Gül suyu veya su ile ıslatılmış borcama veya uygun bir tepsiye boşaltılır ve yayılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Reçel suyu 1 su bardağı su ile karıştırılır, içine 2 yemek kaşığı nişasta ve şeker ilave edilir pişirilir. Ara sıra karıştırılarak ılıtılır. Soğumuş olan pudingin üzerine dökülür ve yayılır.
  3. 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...