24 Temmuz 2013

TAVUKLU PIRASALI ÜÇGEN BÖREK


Malzemeler;
  • 6 adet yufka,
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet havuç,
  • 1 kg pırasa,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı;
  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın, pırasanın yeşil kısımlarını fazla kullanmadan ince ince doğrayın, havucu rendeleyin,
  2. Tencereye az sıvı yağ dökün ve tavuk etini soteleyin. Pırasa ve rendelenmiş havucu ilave edin sebzeler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin,  tuzunu ve karabiberini atın, karıştırın ocaktan alıp soğutun.
  3. Bir yufkayı serin üzerini hafif yağlayın diğer yufkayı serin tekrar hafif yağlayın son yufkaya kadar aynı işlemi tekrar edin. Son yufkayı serdikten sonra kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın. Her şeridi ayrı ayrı sarın. 
  4. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 200 derece de pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...