02 Ağustos 2013

YUFKALI KADAYIF DOLMASI

yufkalıkadayıf 
Ramazanda ne kadar tatlıdan uzak kalmaya çalışsam da tatlısız yapamadım. Bolu'da tatlıcıdan alıp yediğim ve çok beğendiğim bir tatlıyı  sizlerle paylaşıyorum. Tarifi bana ait olan  çok hafif ve hazırlanması da çok kolay bir tatlı...Karadenizli olanlar bilirler. Ramazanda annelerimizin yaptığı yufka tatlısı ile bildiğimiz kadayıf tatlısının birleştiği ortak bir lezzeti var.
Malzemeler;
  • 2 adet yufka,
  • 200 gr yaş tel kadayıf,
  • İri dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı tere yağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Şurup Malzemesi;
  • 3,5 su bardağı şeker,
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu.
Yapılışı;
  1. Şurubu kaynadıktan sonra 7-8 dk daha kaynatıp limon suyunu katıp ocaktan alın ve ılıtın.
  2. Tere yağı ve sıvı yağını bir kap içinde tereyağı eriyinceye kadar ısıtın, kadayıfın üzerine dökün ve  avucunuz ile ovuşturarak yağı kadayıfa iyice yedirin.
  3. Yufkayı üçgenler halinde 8 parçaya kesin ortasına kadayıf ve cevizi koyduktan sonra önce yufkanın sivri ucunu kadayıfın üzerine kapatın bir iki tur attırdıktan sonra kenarlarını kıvırın, sarın ve yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın. Üçgen yufka parçasını sivri uçtan geniş kenara doğru sarın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
  4. Ilındıktan sonra ılık şurubun içine atın şurubu içine çektikten sonra servis tabağına alın. Dilerseniz kaymak ile servis yapın...
Afiyet olsun....

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...