Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek ( 1 çay bardağı kuru mercimek )
- 1 su bardağı erişte
- 2 su bardağı yoğurt veya 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 litre su veya et suyu (7-8 su bardağı)
- Tuz
Üzeri için;
Çorbanın Yapılışı;
- Yeşil mercimek suda haşlanıp (15-20 dk) suyu süzülür. Yarım haşlanır.
- Bir tencereye 1,5 litre kadar su ve tuz konulur (7-8 su bardağı) kaynatılır. Erişte ekleyip, yumuşayana kadar pişirilir. (15 dk) . Mercimeği bu aşamada da koyabilirsiniz. Pişmesi garanti olur.
- Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek ve tuz eklenir ve bir taşım birlikte kaynatılır.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un krema haline gelene kadar çırpılır. Süzme yoğurt kullanılacak ise su ile ezilir, sonra un ve yumurta sarısı ilave edilir karıştırılır.
- Pişen Çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır. Ilıtılan bu yoğurtlu karşım çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır, bir taşım birlikte daha kaynatın.
- Tereyağını bir tavaya alıp eritin, naneyi ekleyin ve mis gibi kokana kadar kavurun yakmadan çorbanın üzerine dökün,.
Muhteşem👍🧲🙏
YanıtlaSil