15 Şubat 2014

ELMAS KURABİYE

elmaskurabiye

Ağızda dağılan, hafif nefis bir kurabiye....Umutsepetim  de görüp beğendiğim kurabiyeyi denemek istedim. Yaptım....yedim....veeee çok beğendim:) 4 tanesini çoktaaannn yedim bile:)  Daha fazla yemeden bir kısmını ayırıp geriye kalanları dondurucuya kaldırmayı düşünüyorum:)

Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak tereyağı.
  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri, (1/3 cup)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu,
  • 2  yemek kaşığı kakao,
  • 3,5- su bardağı un, (3,5 cup)
  • 1 paket vanilya,
  • Toz şeker,
  • Piştikten sonra üzeri için nutella, çokokrem v.s.
Yapılışı:
  1. Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı geniş bir kabın içinde iyice karıştırın.
  2. Kakao ve vanilyayı ilave edin tekrar karıştırın.
  3. Un ile birlikte elenmiş kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avuç içinizde yuvarlayın,
  5. Yuvarladığınız hamuru şekere bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklar ile dizin, Ortalarını parmağınız ile çukurlaştırın.
  6. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında20 dakika pişirin. 27 adet kurabiye çıktı. 
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur yerlerine 1 tatlı kaşığı nutella koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.....

2 yorum:

  1. Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...