21 Şubat 2014

MANTARLI KREMALI ISPANAK KAVURMASI


mantarlııspanak

Malzemeler:
  • 1/2 kg ıspanak,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 servis kaşığı sıvı yağı,
  • 1/2 paket kültür mantarı,
  • 1 kutu krema,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen.
  • Tuz, karabiber.
Yapılışı:
  1. Ispanaklar yıkanır iri doğranır.
  2. Mantarlar yıkanır,  iri doğranır kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  3. Tencerede yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda biraz kavrulur, mantarlar sudan çıkarılır soğana ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp biraz yumuşadığında ıspanaklar ilave edilir. 
  4. Ispanaklar yumuşadığında krema , fesleğen ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır tuz ve karabiber atılır  ocaktan alınır.
  5. Üzerine bol kaşar peyniri rendesi serpilir.
Afiyet olsun.... 

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil
  2. Bizim çocuklar ıspanağı yıkamaya üşenirler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...