06 Mart 2014

BAZLAMA (PITIL) TARİFİ

bazlama

Sevgili halalarımın kulakları çınlasın. Çocukken yazın köye gittiğimizde halamlar ev halkı için kocaman bir tekne hamur mayalayıp, biz "pıtıl" derdik sayısını tahmin edemiyorum kuzine soba üzerinde yaparlardı. Bizde  pıtılları pişer pişmez tereyağı ve tuz eker, kıvırır, arasından tereyağı aka, aka yerdik:)
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un.
  • 1,5-2 su bardağı ılık su.
  • İnstant toz maya,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:

  1. Yoğurma kabına unu eleyin, tuz, şeker ve instant mayayı serperek ilave edin karıştırın. Ilık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  2. Üzerini hafif unlayın, nemli bir bez örtün ve ortamın ısısına göre yarım veya 1 saat kadar hamurun mayalanması için bekletin.
  3. Kabaran hamurdan elinizi unlayarak büyük bir parça alarak 5 adet kadar bezeler yapın, unlanmış tahta veya bez üzerinde, üzerine nemli bir bez örterek el mayasının gelmesi için 7-8 dk bekletin.
  4. Her parçayı eliniz ile 1 cm kalınlığında açın teflon tava veya ocak üstü sacında her iki tarafını pişirin. Pişirirken devamlı yerinden oynatın, yüzeyinde hep aynı yerin pişmesini önlemiş olursunuz.
  5. Arzuya göre pişer pişmez tereyağı ile yağlayın.
Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. merhaba nurşen hnm ellerinize sağlık yine ben :) daha öncede yorum bırakmıştım bence tariflerinizi paylaşacağınız facebook sayfası açmalısınız daha çok kişiye ulaşır tarifleriniz bu benim fikrim tabiki uygulamak veya uygulamamamk size kalmış sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...