21 Şubat 2014

MANTARLI KREMALI ISPANAK KAVURMASI


mantarlııspanak

Malzemeler:
  • 1/2 kg ıspanak,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 servis kaşığı sıvı yağı,
  • 1/2 paket kültür mantarı,
  • 1 kutu krema,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen.
  • Tuz, karabiber.
Yapılışı:
  1. Ispanaklar yıkanır iri doğranır.
  2. Mantarlar yıkanır,  iri doğranır kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  3. Tencerede yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda biraz kavrulur, mantarlar sudan çıkarılır soğana ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp biraz yumuşadığında ıspanaklar ilave edilir. 
  4. Ispanaklar yumuşadığında krema , fesleğen ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır tuz ve karabiber atılır  ocaktan alınır.
  5. Üzerine bol kaşar peyniri rendesi serpilir.
Afiyet olsun.... 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...