İrmikli renkli topları yeğenimin kına gecesinde ikram edilmek üzere yapmıştım. Tarifi Yemekevi.tv ye aittir.
Malzemeler;
- 3 su bardağı süt,
- 7 yemek kaşığı irmik,
- 7 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 paket krem şanti,
- 1-2 yemek kaşığı kakao,
- 6-7 adet çilek,
- 3-4 adet kepekli bisküvi
- Hindistan cevizi,
- Üzeri için fındık, badem,
Yapılışı:
- Tencerede süt, irmik ve toz şeker birlikte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra ara sıra karıştırılarak soğutulur,
- Soğuyunca bir paket krem şanti ilave edilir kaşık yardımı ile muhallebiye yedirilir.
- Muhallebi üç eşit parçaya ayrılır. Birisine kakao ilave edilir iyice yedirilir, Diğerine rendelenip suyu süzülmüş çilek ve ezilmiş bisküvi ilave edilir iyice yedirilir. Diğeri sade bırakılır.
- Yanınıza bir kase su alın karışımlardan toplar yapılır, hindistan cevizine bulanır ve tabağa dizilir.(eliniiz arada su ile ıslatabilirsiniz)
- Üzerlerine fındık, badem batırarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder