10 Ekim 2014

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI


Malzeme miktarlarını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kızartma olduğu halde fazla yağ kullanılmıyor. Tavada ağır ağır kızartılıyor.
Malzemeler;
  • Uzun orta boy ince patlıcan,
  • Mısır unu,
  • Kızartmak için yağ,
  • Tuz, pul biber
Yapılışı;
  1. Patlıcanları alacalı soyun, ortalarından derin boylamasına kesin, tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin,
  2. Suyun içinden çıkarın ve sıkın kaynayan suyun içinde haşlayın. Orta pişmiş olmalı.
  3. Haşlanmış patlıcanları delikli kepçe ile çıkarın soğumasını bekleyin. Hafif bastırarak suyunu çıkarın.
  4. Tuz ve istediğiniz baharat ( tuz, pul biber) ile karıştırılmış mısır ununa bulayıp tavaya dizin. Üzerlerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip ağır ateşte her iki tarafını kızartın.
  5. Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarın fazla yağını emdirin.
  6. Sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt veya tarator ile servis yapın.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...