Malzeme miktarlarını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kızartma olduğu halde fazla yağ kullanılmıyor. Tavada ağır ağır kızartılıyor.
Malzemeler;
- Uzun orta boy ince patlıcan,
- Mısır unu,
- Kızartmak için yağ,
- Tuz, pul biber
Yapılışı;
- Patlıcanları alacalı soyun, ortalarından derin boylamasına kesin, tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin,
- Suyun içinden çıkarın ve sıkın kaynayan suyun içinde haşlayın. Orta pişmiş olmalı.
- Haşlanmış patlıcanları delikli kepçe ile çıkarın soğumasını bekleyin. Hafif bastırarak suyunu çıkarın.
- Tuz ve istediğiniz baharat ( tuz, pul biber) ile karıştırılmış mısır ununa bulayıp tavaya dizin. Üzerlerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip ağır ateşte her iki tarafını kızartın.
- Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarın fazla yağını emdirin.
- Sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt veya tarator ile servis yapın.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder