Malzemeler;
- 1 kg çilek,
- 800 gr (4,5 klasik su bardağı) şeker,
- 1/2 limon suyu,
Yapılışı;
- Çilekler bol suda yıkanır, temizlenir, süzgeçe alınır suyunun süzülmesi için bekletilir.
- Çilekler rondodan geçirilir geniş bir tencereye alınır şeker ilave edilir. Ara sıra karıştırarak kaynaması beklenir. Üzerinde biriken köpükler kaşık ile alınır. Tencerenin içinde kepçe bırakırsanız taşma ihtimali azalıyor. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır. Son 5 dakikasında limon suyu ilave edilir.
- Marmelat borcama alınır güneşin durumuna göre 1-2 gün güneşte bekletilir.
- Sıcak iken kavanozlara doldurulur. Terleme yapmaması için soğuduktan sonra kapağı kapatılır.Hemen tüketilmeyecek ise sıcak iken kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ters çevirilip soğutulur.
Afiyet olsun...
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil