13 Ekim 2015

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU YAPILIŞI

bulaşıkmakinesindeturşu2

Bulaşık makinesinde turşu olur mu demeyin:) Çok pratik ve kütür kütür bir turşu yapmak istiyorsanız mutlaka deneyin.
Lahana hariç bütün malzeme ile yapabilirsiniz..
İster bütün, ister doğrayarak yapın. Kavanozların kapakları mutlaka yeni, kullanılmamış olmalı. Turşu suyununun hazırlanışını 1 litre olarak veriyorum siz buna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Turşuyu herzaman yaptığınız gibi yapın, her türlüsü olur hiç farketmez. Nohut, kereviz sapları, biraz şeker bunları da kullanabilirsiniz. Önemli olan bulaşık makinesinde yapmak. Ağzı açılmadan 1yıl 2 yıl dayandığını söylüyorlar. Ben denemedim, ilk defa yapıyorum. Kısmet olursa ileriki yıllarda tecrübemi sizlerle paylaşırım. İstediğiniz ortamda muhafaza edebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler;
  • Turşuluk salatalık,
  • Yeşil domates,
  • Yeşil biber,
  • Turşuluk kelek,
  • Sarımsak,
  • Limon,
  • Havuç,
  • Maydanoz.
  • Kalın tuz,
  • Su.
bulaşıkmakinesindeturşu1
Yapılışı;
  1. Bir su bardağı sirkenin üzerini bir litre olacak şekilde su ilave edin. 3 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz koyun ve erimesini bekleyin.
  2. Sarımsakları soyun, sarımsakları suda bekletirseniz kolay soyulur.
  3. Turşuluk malzemeleri yıkayın, ister bütün ister doğrayarak kavanozlara doldurun. Her kavanoza 7-8 adet diş sarımasak olacak şekilde aralarına sarımsakları koyun. Büyük olan sarımsakları kesebilirsiniz. Üstlerine biraz maydanoz koyun. 
  4. Kavanozları hazırladığpınız su ile doldurun. kapaklarını sıkıca kapatın, kağıt havlu üzerine kapakları alta gelecek şekilde 10-15 dakika bekletin. Sızmanın olup olmadığını kontrol için.
  5. Bulaşık makinesinin içine kavanozları yerleştirin ( alt ve üst tarafı farketmez). makinenizin en sıcak ve en uzun programını çalıştırın. Makinede soğumasını bekleyip çıkarın. Oda sıcaklığına geldiğinde açıp bakın turşunuz tüketilmeye hazır... 
Afiyet olsun:)

bulaşıkmakinesindeturşu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...