08 Ekim 2015

KORUK ŞERBETİ

korukşerbeti

Sıcak yaz günlerinde dolabınızda eksik edemeyeceğiniz nefis bir şerbet tarifimi sizlerle paylasmak istedim. Tarifimi yayınlamakta biraz geçiktim...Pazarda hala koruk bulmanız mümkün:)

koruk
Malzemeler;
  • 2 kg koruk,
  • 1 kg toz şeker,
  • 1 lt kadar su,
Yapılışı;
  1. Koruklar yıkanır ve saplarından temizlenir (tanelenir), blenderde ezilir. 
  2. Ezilmiş koruk kevgşre alınır kevgirde ovalayarak suyunun geçirilmesi sağlanır.
  3. Sonunda 1-2 bardak su ilave edilir ovulmaya devam edilir. Kalan posayı elimiz ile iyice sıkarak suyun mümkün olduğunda kalmasını önleyelim. 
  4. Kevgirden geçen koruk suyu tülbentten geçirilir. Arzu ettiğiniz kadar toz şeker katarak buzdolabına kaldırılır. 
  5. İçeceğiniz zaman istediğiniz kadar su ile sulandırıp soğuk olarak içilir. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...