16 Ekim 2015

KALIPTA RENKLİ SALATA


renklisalata
Malzemeler:
  • 4 adet haşlanmış patates,
  • 1 adet mor salata,
  • 500 gr havuç,
  • 1 kase biberli zeytin,
  • Sirke,
  • Yoğurt,
  • Süzme yoğurt
  • Mayonez,
  • Tuz,
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Rendelenmiş havuç zeytinyağında tuz ve karabiber konulur kavrulur. Soğutulur.
  2. Lahana rendenin ince tarafı ile rendelenir. Sirke ve tuz  ilave edilir el ile karıştırılır, rengi değişinceye kadar bekletilir. Süzgeçe alınır sirkenin suyu süzdürülür.( Dolapta bir hafta boyunca durabilir. İhtiyacınız oldukça alıp kullanabilirsiniz)
  3. Patatesler rendelenir. Tuz karabiber ilave edilir. Arzuya göre  limon suyu veya sirke, zeytinyağı ilave edilir karıştırılır.
  4. Altı olmayan kelepçeli kek kalıbı  servis tabağına yerleştirilir. İçine patates konulur bastırılır düzleştirilir. Üzerine mor lahana onun üzerine havuç yerleştirilir. Her kat düzleştirilir.
  5. Zeytinyağı mayonez, yoğurt ve süzme yoğurt karıştırılırarak elde edilen sos üzerine dökülür.
  6. Biberli zeytinler üzerine doğranır. Kalıbından ayrılır servis edilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. İzmirli bloglar sitenizi tanıtmak istermisiniz, sitenizi eklemek için sitemizi ziyaret edin blogunuzu ekleyin sitenizin hiti artsın izmirin blog sayfası tam35.blogspot.com
    Blog Ekle

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, ziyaret edeceğim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...