06 Aralık 2016

FIRINDA BEŞAMAL SOSLU KARNABAHAR


Malzemeler;

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı soğuk süt,
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı;
  1. Karnabar çiçeklerine ayrılır tuzlu suda 10 dakika haşlanır, süzülür.
  2. Beşamel sos için tencerede tereyağı kızdırılır 1 yemek kaşığı un ilave edilir un kavrulur. Üzerine 2 su bardağı soğuk süt eklenir devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınmadan önce tuz ve karabiber ilave edilir.
  3. Orta boy fırın tepsisine haşlanmış karnıbaharlar düzgünce yerleştirilir. Üzerine hazırladığımız sos gezdirilir. Rendelenmiş kaşar serpilir, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...