14 Aralık 2018

KUMKUAT REÇELİ





Turunçgiller ailesinin minyatür meyvesi olan Kumkuat , kamkat ve süs mandalinası ve altın portakal adıyle anılan meyve,  kabuğu ile yenmesi ile diğer turunçgillerden ayrılıyor. Aromatik ve nefis bir kokusu olan kumkuat reçelini ilk defa denedim, sonuç mükemmel oldu..
Ben ilk kez yaptığım için enlemesine böldüm.Birkez daha yaptığımda uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkaracağım. Denemek için bazılarını kesmeden yaptım..Kesmeden yaptıklarımın şekilleri bozuldu, içleri çöktü ve boş gibi oldu. Kesilerek yapılmasını tavsiye ederim.

Malzemeler;

  • 1 kg kumkuat,
  • 1 kg şeker,
  • 4 su bardağı su ( 200ml lik bardak)
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • 1 adet limon suyu


Yapılışı;
  1. Geniş bir tencereye yıkanmış kumkuatları alın, üzerini biraz geçecek kadar soğuk su ilave edin, kapak kapalı olarak 8-10 dk haşlayın. Hemen soğuk sudan geçirin. Acısının çıkması için bir kaç kez suyunu değiştirin.
  2. Kumkuatlar tamamen soğuduktan sonra dilerseniz keskin bıçak ile uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. 
  3. Kumkuatları derin bir tencereye alın, su şeker ve tereyağı ilave edin, Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin 1-2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. 
  4. Biraz ılınınca reçeli temiz bir kavanoza alın, kapağını kapattıktan sonra  ters çevrip o şakilde muhafaza edin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...