14 Aralık 2018

LAHANA TURŞUSU


Malzemeler;

  • 2 kg beyaz lahana,
  • 1 adet kırmızı lahana,
  •  2 adet havuç,
  • 2 lt kaynak suyu,
  • 2 çay bardağı elma sirkesi,
  • 5 yemek kaşığı salamuralık kaya tuzu,
  • 2 adet Limon,
  • 10-15 diş sarımsak,
  • 1 avuç nohut,
  • Maydanoz,
  • Kereviz yaprakları.
Yapılışı;
  1. lahanaları istediğiniz şekilde doğrayın, bol suda yıkayıp süzün.
  2. Kırmızı lahananın dışındaki bozuk yapraklarını koparıp atın ve  istediğiniz şekilde doğrayın yıkayın.
  3. Kabuklarını soyduğunuz havuçları halka şeklinde kesin.
  4. Maydanoz ve kereviz yapraklarınıu yıkayıp süzün.
  5. Sarımsakların kabuklarını soyun. Nohutları yıkayın...Limonları yarım ay şeklinde ince ince kesin.
  6. Ayrı bir kap içinde su, tuz ve sirkeyi karıştırın..
  7. Kavanozun en altına biraz maydanoz ve kereviz yaprakları yerleştirip üzerine nohutları yerleştirin. birkaç sarımsak koyun.
  8. Kavanoza lahanaları, havuç, limon ve sarımsakları kat,  kat bastıra, bastıra yerleştirin. En üste tekrar maydanoz ve kereviz yaprakları yerleştirin. hazırladığnız suyu yavaş, yavaş dökün. Hava boşluğu kalmamasına dikkat edin. Kapağı sıkıca kapatın bir gece bekletin. 
  9. Ertesi gün suyu azalmış ise tekrar su koyun kapağı kapatın ve güneş almayan serin bir yerde olgunlaşması için bekleyin.. Ortam sıcaklığına göre 3-4 hafta sonunda yemeye hazır olacaktır.. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...