25 Kasım 2019

FIRINDA YER ELMASI TARİFİ





Malzemeler;
  • 500 g yer elması
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
  1. Kabuklarını soymadan, büyüklüklerine bağlı olarak ortadan 2’ye ya da 3’e bölün. Elma dilimi yaptım.
  2.  Sarımsakların kabuklarını soyun ve ezin.Bir kasenin içinde zeytinyağı, sarımsak, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine yer elmalarını aktarın.
  3. Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı zeytinyağını yer elmalarının üzerinde gezdirin.Elinizle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...