16 Şubat 2020

YOĞURTLU KARNABAHAR KAVURMA




Malzemeler;
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
 Üzeri için:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
Sos için:
  • Zeytinyağı ve tereyağı karışımı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1  yemek kaşığı  domates salçası
Yapılışı;
1- Karnabahar çiçeklerine ayrılır yıkanır. Kesme tahta üzerinde ince ince zar şeklinde kesilir.
2- Tencereye zeytinyağı ve küçük küçük kesilmiş karnabarlar,  ve tuz ilave edilir, kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak kavrulur. İnmesine yakın rendelenmiş sarımsak ilave edilir.Rengi hafif sararınca ocaktan alınır ve soğutulur.
4- Ezilmiş sarımsaklar ile yoğurt hazırlanır.
5- Sos tenceresinde zeytinyağında salça ve kırmızı biber kavrulur.
6-Servis tabağına alına karnabahar üzerine önce sarımsaklı yoğurt koyup sonra biberli sos gezdirilir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...