19 Şubat 2020

SOĞANLI CİĞER KAVURMA



 Malzemeler:

  • Yarım kg kuzu veya dana ciğer, Dana ciğeri kullandım.
  • 2 veya 3 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,
  • Kimyon,
  • Karabiber,
  • 1 tutam maydanoz
Yapılışı;
  1. Kuşbaşı doğranmış ve yıkanmış ciğerleri tavaya alın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  2. Piyazlık doğranmış soğanları, tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin. Soğanlar sulanıp suyunu çekinceye kadar soteleyin.
  3. Tuz, kimyon ve karabiberi koyun  karıştırın. İnce kıyılmış maydanozlarıda ekleyin tavayı ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın..
Afiyet olsun :)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...