20 Mayıs 2020

ŞAMBALİ TATLISI


Malzemeler:
  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker,
  • 3,5 su bardağı su


Yapılışı;

  1. Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır.
  2. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
  3. Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
  4. Bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
  5. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıyılmış fırında  altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Tepsi fırından çıktıktan sonra çiziklerden dilimleyin.
  6. Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır 10 dk kaynatılır.
  7.  Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
  8. Şambalinin sıcaklığı geçmeden ilk sıcaklığı geçmiş şerbet gezdirilerek dökülür.. Yani şambali sıcak, şurup orta sıcaklıkta olacak.
  9. 5-6 saat sonra  servis edilir. Bir gün bekleyince daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...