04 Kasım 2010

Bruschetta Tarifi

İtalyan mutfağından bir ön yemek. İtalyan' lar sarımsak ve zeytinyağı sürülmüş kızarmış ekmeğe "bruschetta" diyorlar. Sabah kahvaltısında, akşam çayında, yemekten önce sunabilirsiniz. Türk damak zevkine çok uyan bu tadı mutlaka deneyin.

MALZEMELER:
  • 4 dilim ekmek,
  • 2 orta boy domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 3 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı,
  • 5-6 adet taze fesleğen yada 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 
  • İsteğe bağlı, beyaz peynir, permasan peynir, mozzarella, hellim v.b. peynir, (hangisini arzu ederseniz),
  • Tuz, karabiber, kekik,
YAPILIŞI:
  1. Ekmek dilimleri kızartılır. Ekmekler sıcak iken üzerine, kesilmiş sarımsak sürülür. Sonra fırça ile zeytinyağı sürülür. Ya da ezilmiş sarımsak ile zeytinyağı karıştırılıp beklettikten sonra  bu karışım sürülür. Hangi şekil arzu edilirse öyle yapılır.
  2.  Domatesler soyulur, çekirdekli sulu kısmı atılır küp küp doğranır. İnce doğranmış biber, fesleğen, sarımsak ilave edilir, daha sonra karabiber, kekik, tuz, arzu ettiğiniz küçük doğranmış peynir ve bir miktar zeytinyağı ilave edilir, harmanlanır.
  3. Kızarmış ekmeklerin üzerine yayılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...