23 Aralık 2012

ALFREDO SOSLU TAGLİATELLE MAKARNA


İtalyan mutfağından olan Alfredo sos için çok değişik tarifler var.  Ortak malzemeler, krema, tere yağı, sarımsak, permesan peyniri.
Malzemeler;
  • 1 paket Barilla Tagliatelle makarna,
  • 1 yemek kaşığı tere yağı,
  • 1 kutu pınar krema (200 gr)
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen, asıl tarifte fesleğen yok ben ilave ettim.
  • Rende permesan peyniri, tulum peyniri de olabilir.
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Makarna üzerindeki tarife göre haşlanır, süzülür soğuk sudan geçirilmez.
  2. Tere yağında ezilmiş sarımsaklar rengi değişmeden hafif kavrulur, üzerine krema eklenir. Krema kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha kaynatılır, karabiber, fesleğen ve tuz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
  3. Haşlanan ve süzülen makarna sosun üzerine alınır bir güzel karıştırılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun....

18 Aralık 2012

İçli Köfte



Malzemeler: (ortalama 22 köfte)
  • 2,5 su bardağı ince bulgur,(500 gr bulgur)
  • 200 gr kıyma,
  • 1 yumurta,
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3-4 yemek kaşığı un,tuz,

İç Malzemesi;
  • 400 gr az yağlı dana kıyma (iki kere çekilmiş),
  • 3 adet küçük doğranmış kuru soğan,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • Karabiber,tuz, kimyon,
Yapılışı;
  1. Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, ceviz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır. Buzdolabında iyice soğutulur.
  2. Bulgurun üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilir (yaklaşık 2 su bardağı kadar), kapak kapatılır, bekletilir. Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika yoğurulur. Yoğururken ara sıra su ilave edilir.
  3. Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır, sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur. Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır. Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir,
  4. Bol yağda döndüre döndüre kızartılır.
  5. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır,köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.

10 Aralık 2012

fasulye piyazı


Özellikle et yemeklerinin yanında tercih edilen salata çeşitlerinden olan piyazın çok çeşitli yapılış şekilleri vardır. Ben en basit ve en çok rastladığımız fasulye piyazının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Siz arzu ederseniz haşlanmış yumurta, yeşil soğan, biber, domates v.b damak zevkinize göre istediğinizi ilave edebilirsiniz. Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
  • 1 su bardağı  kuru fasulye,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Maydanoz,
  • 1 adet limon,
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • Tuz, zeytin, 
Yapılışı;
  1. Fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün suyu dökülür taze su konulur haşlanır ve soğuması beklenir.
  2. Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır, tuz ile ovulur yıkanır, iyice süzülür. Fasulyeye ilave edilir.
  3. Tuz, limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir karıştırılır ve en son olarak ince doğranmış maydanoz ve zeytin ile süslenir servis yapılır.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...