09 Ekim 2013

KABAK SIYIRMA TARİFİ ( 6-8 KİŞİLİK)

kabaksıyırma
Malzemeler;
  • 1 kg kabak,
  • 1 çay bardağı zeytin yağı,
  • 1 demet taze soğan,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • Dereotu,
  • 1 limon suyu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Kabaklar soyulur kabak soyma aleti ile boyuna ince şeritler halinde kesilir. 
  2. Soğanlar yıkanır doğranır, zeytin yağında bir iki dakika kadar kavrulur. İnce doğranmış kabaklar ilave edilir biraz sotelenir.
  3. Üzerine diğer malzemeler ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
  4. Pişen yemeğin üzeri dere otu ile süslenir.
Afiyet olsun....

03 Ekim 2013

TUZLU PANKEK

tuzlupankek

Malzemeler;
  • 1 su bardağından biraz eksik süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 4 adet kıyılmış siyah zeytin,
  • 4 adet kıyılmış yeşil zeytin,
  • 1 yemek kaşığı kadar kıyılmış domates,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Derin bir kabın içine yumurta, un, süt, sıvı yağ, kabartma tozu  ve tuzu birlikte mikser veya çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. Diğer malzemeleri ilave edin tekrar karıştırın.
  3. Orta ateşte dibi yağlanmış ve kızdırılmış tavaya karışımdan küçük bir kepçe alarak dökün fazla yaymayın. Üzeri göz göz olunca spatula yardımı ile ters çevirin. Tavayı bir daha yağlamayabilirsiniz.
  4. Pişen pankekleri servis tabağına alın, çayın yanında sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....

01 Ekim 2013

DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU

domatessoslubiber
Sosunu biberlerden daha fazla severek tüketeceğiniz, ekmeğinizi banarak yiyeceğiniz, domates soslu biber turşusu tarifini paylaşıyorum. Fotoğrafını bir hafta sonra çekip yayımlayabildim...Turşum 1 haftalık:)
Malzemeler;
  • 1 kg acı kıl biber,
  • 3 kg domates,( tercihen uzun domates ya da karışık olabilir)
  • 9-10 yemek kaşığı iri turşuluk tuz,
  • 3 baş sarımsak , ( siz isteğinize göre az kullanabilirsiniz) 
  • 1 su bardağı elma veya üzüm sirkesi,
  • 1,5 su bardağı zeytin yağı,
Yapılışı;
  1. Biberler yıkanır, sapları kesilir, kalın olanların çekirdekleri çıkarılır, büyüklüklerine göre 2 veya 3 e kesin,
  2. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ( ben bir kısmını sarımsaklar ile birlikte rondodan geçirdim) doğranmış sarımsakları, tuzu, sirkeyi ve zeytin yağını ilave edin karıştırın. Bir müddet tuzun erimesi için bekletin, arada karıştırın.
  3. Biberleri kavanoza 1/3 oranında olacak şekilde ayarlayın. Benim verdiğim malzemelerden 8 kavanoz çıktı. Domatesin etlilik durumuna göre miktarı değişebilir.
  4. Kavanozları biraz biber, biraz sos olmak üzere doldurun. Yarım veya bir saat kavanozların çıkması için kapaklarını kapatmadan bekletin. Üzerlerini tekrar kapatacak kadar zeytinyağı  ile doldurun. 
  5. Kavanoz kapaklarını kaynattıktan sonra sıcak, sıcak sıkıca ağızlarını kapatın. Hava almamaları gerekiyor. Serin güneş almayan yerde 2 hafta kadar bekletin.
  6. Tüketmek için açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
  7. Domatesler asitlenip köpürdüğü için taşıyor. Bu nedenle kavanozları bir altlık içinde kaldırın. 
Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...