Malzemeler;
- 6 adet orta boy patates,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz,
- Yarım kg havuç,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Yoğurt,
- Süzme yoğurt,
- 4-5 diş sarımsak,
- Pul biber.
Yapılışı;
- Patatesler haşlanır ezilerek püre haline getirilir, süt, tereyağı ve tuz ilave edilir karıştırılır, Servis tabağına dğzgğnce yerleştirilir.
- Havuç rendelenir zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavrulur. Patatesin üzerine düzgünce yayılır.
- Yoğurt, süzme yoğurt tuz ile ezilmiş sarımsak karıştırılır, havucun üzerine yayılır, düzleştirilir.
- En son olarak üzeri pul biber ile süslenir.
Afiyet olsun:)