20 Ekim 2015

YOĞURTLU HAVUÇLU PATATES PÜRESİ SALATASI

havuçlupatatessalatası

Malzemeler;
  • 6 adet orta boy patates,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz,
  • Yarım kg havuç,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Yoğurt,
  • Süzme yoğurt,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • Pul biber.
Yapılışı;
  1. Patatesler haşlanır ezilerek püre haline getirilir, süt, tereyağı ve tuz ilave edilir karıştırılır, Servis tabağına dğzgğnce yerleştirilir.
  2. Havuç rendelenir zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavrulur. Patatesin üzerine düzgünce yayılır.
  3. Yoğurt, süzme yoğurt tuz ile ezilmiş sarımsak karıştırılır, havucun üzerine yayılır, düzleştirilir.
  4. En son olarak üzeri pul biber ile süslenir.
Afiyet olsun:)


16 Ekim 2015

KALIPTA RENKLİ SALATA


renklisalata
Malzemeler:
  • 4 adet haşlanmış patates,
  • 1 adet mor salata,
  • 500 gr havuç,
  • 1 kase biberli zeytin,
  • Sirke,
  • Yoğurt,
  • Süzme yoğurt
  • Mayonez,
  • Tuz,
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Rendelenmiş havuç zeytinyağında tuz ve karabiber konulur kavrulur. Soğutulur.
  2. Lahana rendenin ince tarafı ile rendelenir. Sirke ve tuz  ilave edilir el ile karıştırılır, rengi değişinceye kadar bekletilir. Süzgeçe alınır sirkenin suyu süzdürülür.( Dolapta bir hafta boyunca durabilir. İhtiyacınız oldukça alıp kullanabilirsiniz)
  3. Patatesler rendelenir. Tuz karabiber ilave edilir. Arzuya göre  limon suyu veya sirke, zeytinyağı ilave edilir karıştırılır.
  4. Altı olmayan kelepçeli kek kalıbı  servis tabağına yerleştirilir. İçine patates konulur bastırılır düzleştirilir. Üzerine mor lahana onun üzerine havuç yerleştirilir. Her kat düzleştirilir.
  5. Zeytinyağı mayonez, yoğurt ve süzme yoğurt karıştırılırarak elde edilen sos üzerine dökülür.
  6. Biberli zeytinler üzerine doğranır. Kalıbından ayrılır servis edilir.
Afiyet olsun...

13 Ekim 2015

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU YAPILIŞI

bulaşıkmakinesindeturşu2

Bulaşık makinesinde turşu olur mu demeyin:) Çok pratik ve kütür kütür bir turşu yapmak istiyorsanız mutlaka deneyin.
Lahana hariç bütün malzeme ile yapabilirsiniz..
İster bütün, ister doğrayarak yapın. Kavanozların kapakları mutlaka yeni, kullanılmamış olmalı. Turşu suyununun hazırlanışını 1 litre olarak veriyorum siz buna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Turşuyu herzaman yaptığınız gibi yapın, her türlüsü olur hiç farketmez. Nohut, kereviz sapları, biraz şeker bunları da kullanabilirsiniz. Önemli olan bulaşık makinesinde yapmak. Ağzı açılmadan 1yıl 2 yıl dayandığını söylüyorlar. Ben denemedim, ilk defa yapıyorum. Kısmet olursa ileriki yıllarda tecrübemi sizlerle paylaşırım. İstediğiniz ortamda muhafaza edebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler;
  • Turşuluk salatalık,
  • Yeşil domates,
  • Yeşil biber,
  • Turşuluk kelek,
  • Sarımsak,
  • Limon,
  • Havuç,
  • Maydanoz.
  • Kalın tuz,
  • Su.
bulaşıkmakinesindeturşu1
Yapılışı;
  1. Bir su bardağı sirkenin üzerini bir litre olacak şekilde su ilave edin. 3 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz koyun ve erimesini bekleyin.
  2. Sarımsakları soyun, sarımsakları suda bekletirseniz kolay soyulur.
  3. Turşuluk malzemeleri yıkayın, ister bütün ister doğrayarak kavanozlara doldurun. Her kavanoza 7-8 adet diş sarımasak olacak şekilde aralarına sarımsakları koyun. Büyük olan sarımsakları kesebilirsiniz. Üstlerine biraz maydanoz koyun. 
  4. Kavanozları hazırladığpınız su ile doldurun. kapaklarını sıkıca kapatın, kağıt havlu üzerine kapakları alta gelecek şekilde 10-15 dakika bekletin. Sızmanın olup olmadığını kontrol için.
  5. Bulaşık makinesinin içine kavanozları yerleştirin ( alt ve üst tarafı farketmez). makinenizin en sıcak ve en uzun programını çalıştırın. Makinede soğumasını bekleyip çıkarın. Oda sıcaklığına geldiğinde açıp bakın turşunuz tüketilmeye hazır... 
Afiyet olsun:)

bulaşıkmakinesindeturşu

08 Ekim 2015

KORUK ŞERBETİ

korukşerbeti

Sıcak yaz günlerinde dolabınızda eksik edemeyeceğiniz nefis bir şerbet tarifimi sizlerle paylasmak istedim. Tarifimi yayınlamakta biraz geçiktim...Pazarda hala koruk bulmanız mümkün:)

koruk
Malzemeler;
  • 2 kg koruk,
  • 1 kg toz şeker,
  • 1 lt kadar su,
Yapılışı;
  1. Koruklar yıkanır ve saplarından temizlenir (tanelenir), blenderde ezilir. 
  2. Ezilmiş koruk kevgşre alınır kevgirde ovalayarak suyunun geçirilmesi sağlanır.
  3. Sonunda 1-2 bardak su ilave edilir ovulmaya devam edilir. Kalan posayı elimiz ile iyice sıkarak suyun mümkün olduğunda kalmasını önleyelim. 
  4. Kevgirden geçen koruk suyu tülbentten geçirilir. Arzu ettiğiniz kadar toz şeker katarak buzdolabına kaldırılır. 
  5. İçeceğiniz zaman istediğiniz kadar su ile sulandırıp soğuk olarak içilir. 
Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...